Vulin u Novom Pazaru, a prije devet dana saopšteno da je zaražen koronom

0
0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posjetio je vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio pomoć. Međutim, postavlja se pitanje kako je ministar odbrane otišao u tu posetu, pošto je prije devet dana, odnosno 27. juna, objavljeno da ima koronavirus.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane 27. juna, Aleksandar Vulin je pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome i nalazi se u samoizolaciji.

-Ministar Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije –  navedeno je tada u saopštenju Ministarstva.

Vulin je danas obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazarui uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odijela, a ako je koronavirusom zaražen onog dana kada je ministarstvo to i saopštilo, znači da ministar odbrane u samoizolaciji nije proveo propisane dvije nedelje.

Sindikat zaposlenih uMinistarstvu odbrane i Vojsci Srbije “Sloga” konstatuje da u toj poseti ništa ne bi bilo sporno, da krajem juna nije objavljena vijest da je ministar pozitivan na koronu. Sindikat pita Krizni štab i sve nadležne kako je moguće daje Vulinu dozvoljena ovakva aktivnost posle devet dana, a da je propisana izolacija 14 dana.

-Da li se ministar dva puta testirao ponovo na kovid 19 i dali su oba testa bila negativna? Ako nije, ko mu je dao dozvolu da dovodi u rizik od zaraze ljude iz svogokruženja – navodi se u saopštenju.