Vukadinović: URA i SNP oštro kažnjeni

0
330

„Rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori pokazuju nastavak erozije i pad Demokratske partije socijalista kao i pobjedu populističke politike bez realnog ekonomskog pokrića Evrope sad“, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika politički analitičar Srđan Vukadinović.

Naš sagovornik napominje da je veliko pitanje sada kuda ovakvi rezultati vode.

Najveći gubitnici jučerašnjih izbora, kako navodi naš sagovornik su SNP i URA.
“SNP nema odbornika u Podgorici, a URA je mnogo pala. Glasači su kaznili te dvije partije zbog nedosljedne politike koju su sprovodili. Mnogi glasači su ranije otišli prema URI jer nisu htjeli da glasaju DPS, a onda je URA pravila koaliciju sa DPS-om i formirala 43. Vladu. Građani su to uvidjeli i dali sud“, kazao je Vukadinović.

Najveći dobitnik, smatra Vukadinović je pokret “Evropa sad“.

“To je uslovno rečeno, nova politička grupacija, jer prvi put učestvuju nad izborima. Ovo pokazuje da Crna Gora želi nova politička lica, ideje i zahvate. Po svoj prilici ovi koji promovišu Evropu sad, za vrijeme učešća u 42. Vladi su populističkim potezima zainteresovali građane Crne Gore, koji sada žele da im daju šansu da vide mogu li da nastave te projekte. Sada će pokušati da im se pruži prilika na državnim izborima da mogu da učestvuju u vlasti. Ako naprave ovakav rezultat, Vlada bez njih neće moći biti formirana. Dobro je poznato da ako neka partija koja nije pobjednička ona neće da uđe u Vladu ako ne dobije velike kredite – od mjesta premijera i ko zna koliko ministara, a la GP URA“, navodi Vukadinović.