Vučurović: Mandić će biti kandidat DF-a za predsjednika Crne Gore

0
149

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović saopštio je večeras da će Andrija Mandić biti kandidat tog političkog saveza na predsjedničkim izborima.

Vučurović je reagovao na izjavu premijera Dritana Abazovića, koji je u televizijskom gostovanju ocijenio bi kako bi bilo dobro da se većina na predsjedničkim izborima okupi oko zajedničkog, građanskog kandidata, a da bi kandidatura Mandića uvećala šanse aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića.

Iz DF-a su do sada nagovještavali da će Mandić biti kandidat ukoliko DPS kandiduje Đukanovića.

„Andrija Mandić će na predsjednickim izborima biti jedini narodni kandidat, a narod niko nije pobijedio. Andrija Mandić će za protivnike imati kandidate mafije ili ambasada. Narodu je već jednom ukradena pobjeda 30. avgusta od strane ambasadorskih stranaka i to mora da se promijeni. Toga dana smo umjesto narodne vlasti i narodne pobjede, na koju smo čekali decenijama, dobili mutanta kojega su zajedno sa Krivokapićem i Abazovićem pravile pojedine ambasade. Nakon toga, Dritan Abazović je, ponovo slušajući činovnike raznih ambasada, ušao u direktne dogovore s Milom Đukanovićem i DPS-om formirajući novu vladu.

„Tako da Abazović više ne pominje borbu protiv Đukanovića i ocjenjuje ko može, a ko ne može da mu se suprotstavi. Sve smo vidjeli u ove prethodne dvije godine i svima je sve jasno i poznato. Narod čeka svoga predsjednika, Andriju Mandića, i traži da njihov predsjednik upravlja Crnom Gorom, a ne mafija i činovnici stranih ambasada“, saopštio je Vučurović.