Vučić Srbima: Ne možete srušiti DPS, uđite u vlast.

0
262

Vučić je savjetovao Mandiću da razmotri mogućnost da nakon izbora, ako za to bude uslova, uđe u vlast sa Đukanovićem. Jer ako već ne može da ga pobjedi, ulaskom u vladu bi mogao da dobije određene benificije, imali bi otvorenu mogućnost da poboljšaju položaj srpskog naroda u Crnoj Gori“,rečeno nam je iz vrha SNS-a.

Kako prenosi portal Standard, Vučić ne računa više na Andriju Mandića i aktuelno predsjedništvo Nove srpske demokrateije kada je u pitanju uloga političkih lidera Srba u Crnoj Gori, koji bi se borili protiv vlasti. Vučić je crnogorskoj opoziciji prilikom nedavnog susreta u Beogradu saopštio da na njih računa samo kao na logistiku, koja će podržati “neke nove neistrošene političke predstavnike Srba”.

Međutim, kako nam je saopšteno nezvanično iz Vučićevog SNS-a, predsjednik Srbije je svjestan da su male šanse da postojeća opozicija, pogotovo DF, smijeni Đukanovića.

“Ako već ne mogu da smijene DPS, neka uđu u vlast, biti vječna opozicija je frustrirajuće. Mandić i većina ljudi oko njega bi ulaskom u vlast sa sebe skinuli oreol gubitnika”, rečeno nam je iz SNS-a.

U Novoj srpskoj demokratiji nijesu htjeli da komentarišu zvanično da li je predsjednik Srbije savejtovao toj stranci da uđe u vlast, ali su nam nezvanično kazali da je to stara ideja.

“To se pominjalo još kad je Tomislav Nikolić bio predsjednik Srbije, ali smatramo da je sad ta ideja neizvodljiva zbog svega što se desilo i suđenja koja se vode protiv lidera DF-a”, kazali su nam iz NSD.

Tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je, prilikom zvanične posjete Crnoj Gori 2013. godne, da bi politički predstavnici Srba u CG trebalo da uđu u vlast koju, kako je kazao, smatraju mafijaškom jer bi se sa te pozicije mogli uspješnije boriti protiv kriminala.

Iz NSD kazali su nezvanično za Standard, da je realizacija te ideje kako tada, tako i sada veoma daleko, ali ipak, ne isključuju mogućnost da nekad učestvuju u vlasti ako, kako su nam kazali “dođe do određenih političkih promjena“. Mađutim, kako nam je više sagovornika iz NSD reklo, mnogo će zavisti od odnosa Srbije i Crne Gore, odnosno političkog vrha dvije države.