Voda iz Sebilja potekla

0
909

Sebilj je gradu darovao Alija Košuta, u znak sjećanja na stradalog sina Damira Košutu.

„Danas na simboličan način puštamo u rad sebilj na radost građana naše opštine, koji je izgrađen zahvaljujući donaciji porodice Košuta. Ova investicija je vrijedna oko 30.000 eura i u ime lokalne uprave i građana zahvaljujemo se donatorima“, rekao je predsjednik Opštine Ejup Nurković, koji je zajedno sa donatorom česmu pustio u rad.

Veoma emotivnim govorom koji je potresao sve prisutne, Košuta je podsjetio na kratkotrajni život svoga sina.

„Ispunjen sam osjećajem neprolazne žalosti ali i ponosom i olakšanjem zbog današnjeg događaja. Tražim razumijevanje za bol koji nosim zbog gubitka moga Damira, koji je tek bio zakoračio u život a koji je svoju nevinu dušu, ni kriv ni dužan, ispustio na grbaljskoj magistralig 3. oktobra prošle godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Jedino što sam mogao da učinim za njega je da izgradim ovu česmu koja će ubuduće krasiti gradski trg i poklonim je građanima da sa nje utoljavaju žeđ.

Ovo mjesto koje će, nadam se, ubuduće biti mjesto okupljanja mladih i vječito podsjećati na mog Daku, koji je i za vrijeme svog kratkog života znao da okuplja mlade. Opština je ovaj projekat pripremila još prije tri godine i isto toliko vremena je tražila investitora, nakon pogibije moga sina došao sam na ideju da ga sam finansiram. Iskreno se nadam da je naš grad ovim objektom dobio ljepši izgled koji je pritom i koristan. U žuboru vode sa njegovih česama, već čujem glas svoga sina a u duborezima na drvenim površinama njegov nasmijani lik“, kazao je Košuta.

Otvaranju objekta, prisustvovali su predstavnici državne vlasti i lokalne vlasti, Islamske zajednice, brojni gradjani kao i rukovodstvo i ekipa FK „Petrovac“, za koju je Damir nastupao. U znak sjećanja na ovog mladića FK „Petrovac“ je juče odigrao prijateljsku utakmicu sa ekipom FK „Ibar“,