VLADA GRADI NOVI VRTIĆ U ROŽAJAMA

0
606

Aktivnosti za početak izgradnje vrtića u Rožajama, investicije vrijedne oko 1,5 miliona eura koja treba da se realizuje kroz program Direkcije javnih radova u ovoj godini, privode se kraju.

Ovih dana Direkcija javnih radova je potpisala i ugovor za reviziju tog projekta sa izvođačem „Institut za razvoj i istraživanje“ iz Podgorice i taj posao je u toku.

Ukoliko revident ne bude imao primjedbi koje bi produžile rok za završetak izrade Glavnog projekta,Direkcija javnih radova će u najbržem mogućem roku pristupiti raspisivanju tendera za izvođenje radova na ovom objektu.

Inače,izgradnja novog objekta dječijeg vrtića sa svim pratećim sadržajima. Planirana je na lokaciji postojećeg Dječijeg vrtića „Boško Buha“, čiji je objekat svojevremeno preuređen za tu namjenu i koji ima kapacitet od svega 70-tak mjesta.Budući da se radi o jedinom državnom vrtiću u Rožajama, postojeći kapacitet kao i stanje u kojem se nalazi taj objekat nijesu zadovoljavali ni minimum potreba za predškolskim obrazovanjem u ovoj opštini.

Novi objekat biće izgradjen na ukupnoj površini od 1120,89 m2,sa svim potrebim sadržajima i imaće kapacitet da primi oko 200 mališana.

Prostor oko objekta biće uređen kao dječje igralište, sa potrebnim mobilijarom i materijalizacijom adekvatnoj namjeni-saopšteno je iz Direkcije.

Direktor Dječijeg vrtića „Boško Buha“,Rešad Kardović je kazao da je predviđena izgradnja savremenog objekta čime će se u značajnoj mjeri riješirti pitanje predškolskog vaspitanja za mališane sa područja užeg dijela grada.

„Veoma sam obradovan činjenicom da će već sa prvim proljećnim danima početi realizacija ovog važnog projeta za našu opštinu.Pored toga što će se izgradmjom objekta stvoriti svi potrebni uslovi za kvalitetan boravak mališana i njihovo vaspitanje,novi objekat će imati i značajno veći kapacitet od postojećeg tako da će moći da primi oko 200 mališana. Na taj način ćese u značajnoj mjeri riješiti pitanje upisa većeg broja mališana,odnosno smatram da će zadovoljiti potrebe za predškolsko vaspitanje djece iz užeg gradskog područja“, rekao je on, naglasivši da očekuje da će objekat biti završen do jeseni naredne godine.