Uhapšena novinarka FOS-a zbog izazivanja panike

0
533

Novinarka i glavna urednica portala FOS, Anđela Đikanović (26) koja je danas objavila dezinformaciju da će specijalne policijske jedinice Kosova – ROSU, biti na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima tokom Badnjeg dana, uhapšena je zbog sumnje da je pomenuta lažna informacija uznemirila javnost i izazvala paniku kod građana

Iz Uprave policije saopšteno je da je ona uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

„A.Đ. je kao glavna i odgovorna urednica portala „FOS media“, te i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom „FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan“ u kojem se navodi da će „oko 250 pripadnika ROSU – specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra“, izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija.

Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica A.Đ. stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu“, piše u saopštenju Uprave policije.

Oni su takođe napomenuli da je sve u spornom tekstu bila apsolutna neistina, „te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa“.

Podsjetimo, portal FOS jutros objavio informaciju da će kosovske bezbjednosne snage pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan.