U Švajcarskoj ubijen Sadik Rastoder

0
2615

Pedesetedmogodišnji Sadik Rastoder ubijen je nakon proslave crnogorske nezavisnosti u švajcarskom Kilvangenu.

Muškarac je izboden na smrt, a švajcarski mediji navode da se sve desilo nakon što je na proslavi bilo napeto i tenzično.

Povodom toga se oglasila i ambasada Crne Gore koja je odbacila da je bilo ikakvih incidenata na samoj proslavi, prenose „Vijesti“.

Švajcarski Aarguer Zeitung objašnjava da su različita svjedočenja o proslavi, jer je rođak ubijenog ispričao da je sve bilo mirno, a drugi posjetioci govorili su o tenzijama.

Jedna žena koja je pominjala tenzije je kritikovala to što su na proslavu uglavnom pozivani ljudi iz Sandžaka, dodaje AZ.

Ambasador Crne Gore Damir Grbović, koji je bio na proslavi i koga je ista žena preko e-maila upoznala sa svojim primjedbama, kaže da je proslava bila ugledna, a atmosfera ugodna i da nije bilo incidenata.

Iz ambasade su kazali da je sve organizovalo više grupa iz crnogorske dijaspore.

Grbović kaže da optužbe nisu utemeljene i da su događaju prisustvovali građani za primjer iz Švajcarske i Crne Gore, te da su sve ostalo neprovjerene glasine koje su štetile organizatorima, predstavnicima ambasade i rođacima žrtve. Skupu su između ostalih prisustvovali Ejup Nurković, Samir Agović, Andrija Nikolić, Predrag Mitrović i Almir Avdić.

Na sljedećem linku možete pogledati izvještaj švajcarskih medija, kao i svjedočenja Muslije Durakovića, Junuza i Fahrudina Rastodera…

https://www.badenertagblatt.ch/aargau/baden/tod-von-sadik-r-botschafter-von-montenegro-wehrt-sich-gegen-vorwuerfe-134443270#