U školi kod Rožaja djeca pohađaju nastavu od kuće jer su im porodice zavađene

0
10775

Prilično nesvakidašnja situacija dešava se u osnovnoj školi u Donjoj Lovnici kod Rožaja, u kojoj učenici iz zavađenih porodica nastvu pohađaju – na daljinu.

Ipak, oni su prekjuče istovremeno došli do škole, kako bi bili ocijenjeni na kraju klasifikacionog perioda, i umalo nije došlo do sukoba.

Kako je izvijestio Dan, ukupno šest učenika te škole pohađa nastavu na daljinu.

„Riječ je članovima šire porodice E.R., koji je u decembru prošle godine lišio života S.M. ispred Osnovnog suda u Rožajama i šire familije oštećenih M. Da bi preduprijedili incident, menadžment pomenute škole je o svemu obavijestio službenike Odjeljenja bezbjednosti koji su izašli na lice mjesta“, navode oni.

Kako škola ima samo po jedno odjeljenje svakog razreda, nijesu pronašli drugu mogućnost da odvoje djecu iz zavađenih familija pa su školski odbor i nastavničko vijeće odlučili da svi učenici iz ovih porodica pohađaju onlajn nastavu.

I na početku školske godine već se dogodio verbalni sukob učenika iz dvije porodice u toj školi.

Direktorica škole Hajrija Muković, pritom, podnijela je prijavu protiv starijeg člana jedne od porodica koji ju je, kako prenosi Dan, verbalno napao na ulici, upućujući joj prijetnje zbog nezadovoljstva što njegova djeca ne pohađaju nastavu u školskom objektu.