U Rožajama većina zaraženih u lošem zdravstvenom stanju

0
0

Većina novozaraženih od koronavirusa u Rožajama je u lošem zdravstvenom stanju stoji u saopštenju opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje poziva građane da poštuju mjere zaštite od korona virusa kako bi sačuvali zdravlje i živote.

Rožaje se ponovo suočava sa naglim porastom broja zaraženih virusom Kovid 19. Podaci iz lokalnog Doma zdravlja pokazuju da je među novozaraženima veliki broj ljudi sa jako lošim vitalnim parametrima što dodatno podsjeća na razorne posljedice korone.

Pozivamo građane da poštuju mjere zaštite od korona virusa, prvenstveno da izbjegavaju javna okupljanja koja su ujedno i glavni uzročnik širenja virusa.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje inicirao je pojačanu kontrolu sprovođenja mjera zaštite koje je nedavno definisala Vlada a svi pojedinci i društveni subjekti koji se ne pridržavaju važećih pravila iz te oblasti biće sankcionisani.

Takođe, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje apeluje na državne nadležne organe da dodatno pojačaju aktivnosti na terenu sa ciljem jače kontrole sprovođenja mjera kako bi epidemiološka sitaucija ostala u granicama kontrole.