U Rožajama održan 30. festival „Zlatna pahulja“

0
789

Na sinoć održanom  festivalu dječje pjesme Zlatna pahulja za najbolju kompoziciju je proglašena numera Zvijezda, u izvođenju Nikole Karadžića iz Budve,  za koju je muziku i tekst uradio Danijel Alibabić, a aranžman Dejan Božović. Drugu nagradu za kompoziciju osvojila je Ana Klepić za numeru U proljeće koju je interpretirala Dunja Milačić iz Podgorice.

Klepić je uradila i muziku za ovu pjesmu dok je aranžman potpisao Lado Leš. Treća nagrada za kompoziciju pripala je Slavenu Knezoviću za pjesmu Spasit ćemo svijet koju je interpretirala Sara Boričić iz Podgorice a za koju je muziku potpisao Momčilo Zeković, a aranžman Senad Drešević.

Prva nagrada za interpretaciju pripala je  Asji Džogović, za koju je tekst napisala Jasmina Gušmirović, muziku i aranžman je potpiso Sulejman Kujević. Drugonagradjena je Ines Asanović iz Podgorice, čiju numeru Sat potpisuje Dalibor Dado Ivanović, dok je muziku uradila Sara Asanoić a aranžman Senad Drešević.

Treću nagradu je osvojila Rožajka Nadja Hadžić, koja je interpretirala stihove pjesme Ahmed, Ismeta Mujevića.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Lara Šćekić, čije stihove je interpretirala, Lana Đurović iz Podgorice, dok je nagrada za najbolji aranžman pripala Dejanu Božoviću za pjesmu Drugarstvo koju je izveo Đordje Barjamović iz Bara.

 Dječji žiri je svoje simpatije poklonio Stefanu Kovačeviću koji je izveo numeru Baš sam takav ja, dok je nagrada za najmlađeg učesnika otišla u ruke Hane Drinčić iz Podgorice, koja je interpretirala numeru Šta se zbiva .

Večeras nastupaju izvodjači iz regiona i Evrope, a za jednu od nagrada takmičiće se i tri nagrađena izvodjača za interpretaciju.