U ORGANIZACIJI ČASOPISA KOMUN@ IZLOŽBA SLIKA MIRKA DRAGOVIĆA

0
68

U organizaciji časopisa Komun@ u utorak  6. decembara u 20 časova u Ulcinju u hotelu Nobel biće otvorena izložba slika akademskog slikara Mirka Dragovića.

Mirko Dragović, član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i član umjetničko – književne unije „Vlaho Bukovac“ iz Splita, diplomirao je 2004. godine smjer slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića. Kolektivno je izlagao više puta u zemlji i inostranstvu a samostalno devetnaest puta.

Izložbu sa tematskim naslovom Lavirint duše otvoriće kulturolog i publicista mr Željko Rutović koji je u katalogu izložbe štampanom na crnogorskom i albanskom jeziku između ostalog zapisao …“ Mirkova umjetnička Sloboda igre u snovima putanje kosmosa crteža pokretačka je ideja misaonosti koja utemeljuje kreativni identitet njegovog unutrašnjeg stvaralačkog svijeta. Na tragu Paskala po kojem umjetnost ima sopstvene razloge koje razum ne može da dokuči, Mirkov umjetnički homo ludens naseljava originalni dinamični prostor na polovima između želje i nade, riječi i ćutnje, sna i jave, realnog i nadrealnog izraza čiji je univerzalni jezik – jezik igre“… A razumjeti duh igre  znači razumjeti poredak smisla vječnog kruženja tačaka svijeta koja je svaka za sebe, onako u trenu, tačka čovjekovog postojanja i opstajanja.

Izložba se organizuje pod pokroviteljstvom vlasnika hotela Nobel Nedžada Hasanage.

Komun@, organizator izložbe, inače ugledni časopis očuvanja i afiramacije crnogorske baštine pored ovakvih aktivnosti u svom programskog porfelju zastupljen je i sa izdavačkom produkcijom od devet knjiga i dvije u pripremi, renomiranih autora Crne Gore i regiona.