Turci zainteresovani za aerodrome, zdravstvo…

0
271

Kompanije iz Turske su zainteresovane za ulaganja u aerodrome, poljoprivredu, zdravstvo i tekstilnu industriju Crne Gore, kazala je ambasadorka te zemlje Songul Ozan na sastanku s predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

„Premijer je rekao da Crna Gora pored strateških prioriteta još snažnije i jače radi na razvoju ekonomije. On je dodao da je važno nastaviti sa visokim stopama ekonomskog rasta, otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju stranih investicija“, saopštili su iz Vlade.

Kako su istakli, pojačano interesovanje turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru ocijenjeno je pozitivnim, a ambasadorka Ozan je kazala da je naša država sve popularnija u Turskoj, kako po pitanju turističkih tako i ekonomskih potencijala.

„Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima konstruktivnu ulogu u regionu, te da uvijek djeluje u pravcu postizanja kompromisa kroz dijalog. Ambasadorka Ozan je posebno istakla multietnički i multikonfesionalni sklad koji Crna Gora tradicionalno gaji“, poručili su iz Vlade.

..

Partnerstvo dvije države, kako je kazao premijer, biće dalje snaženo i kroz aktivnosti u NATO-u, gdje kao saveznice Crna Gora i Turska mogu doprinijeti očuvanju demokratskih tekovina.

Predsjednik Vlade je naglasio i da međusobne veze dvije države jača i crnogorska dijaspora u Turskoj.