Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Petra Ivanovića

0
91

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše, a zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom raspodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017.godine. Optužnicom je obuhvaćen i bivši direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević i nekadašnji direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede Blagota Radulović.

Optužnica je predata Višem sudu u Podgorici, potvrdio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva, državni tužilac Vukas Radonjić.

-SDT je danas predalo optužnicu protiv okrivljenih bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja i bivšeg direktora Direktorata za IPARD plaćanje u tadašnjem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja: P.I., B.M. i B.R., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija, u periodu od 2015. do 2017.godine, navodi se u saopštenju.