Skuplju registraciju prijavite MUP-u ili inspekciji

0
931

Propisi kojima su definisane cijene registracije motronih vozila nijesu promijenjeni, pa nema ni osnova da građani plaćaju skuplju registraciju, saopšteno je u Jutranjem programu TVCG.

U medijima je objavljena informacija da je došlo do poskupljenja registracije vozila zbog preraspodjele troškova između tehničkih centara za registraciju vozila i osiguravajućih kuća.

U više tehničkih centara tvrde da se sada radi o povećanju od desetak eura dok građani tvrde da je sve prebačeno na njihova leđa, bez ranijeg upozorenja.

Generalna direktorica za građanska stanja i lične isprave u MUP-u Milanka Baković kaže da troškovi tehničkog pregleda nijesu poskupili, niti mogu da poskupe, jer uredba koja definiše to pitanje nije promijenjena od 2013.

“Niti tehničke stanice imaju ovlašćenja da ih mijenjaju”, navela je Baković.

Osiguravajuće kuće nijesu se izjasnile da li su povećavale cijene svojih usluga.

U Nacionalnom biro osiguravača Crne Gore kažu da se ni njihove uredbe o naplati nijesu mijenjale.

Iz MUP-a poručuju i da niko samovoljno ne može da podiže cijenje.

“Savjetujem građane, da ako plate više registraciju prijave to ili tržišnoj inspekciji ili nama u MUP-u, da dođu da vidimo o čemu se radi”, poručila je Baković.

Iz Uprave policije poručuju da se cijene tehničkog pregleda vrše po uredbi, koja nije promijenjena.

“Druga je priča oko samih usluga registracije, gdje je moguće da je došlo do povećanja. Sami tehnički pregled nijesu, niti mogu da poskupe bez odluke Vlade”, zaključio je Ilija Janjušević, iz Uprave policije.