SDP u Rožajama nastavio potpisivanje peticije za usvajanje zakona o PIO

0
660

Socijaldemokratska partija nastavila je proteklog vikenda u Rožajama potpisavanje peticije za usvajanje zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja, povećava minimalna penzija za 20%, smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere.


Proteklog vikenda smo nastavili sa prikupljanjem potpisa podrške za novi Zakon o PIO u Rožajama i za samo par sati je peticiju na glavnog gradskom trgu potpisalo 394 građana, dok je ukupno preko 500 stanovnika Rožaja do kraja dana dalo svoj potpis kako bi se ovaj važan zakonski predlog što prije stavio na dnevni red Skupštine Crne Gore.
“Crnogorska javnost ima pravo da ovo pitanje bude otvoreno i razmatrano u Skupštini Crne Gore i da konačno poslije usvajanja desetine hiljada naših građana dobiju povoljnije uslove penzionisanja i veće penzije”- navela je predsjednica SDP dr Draginja Vuksanović Stanković u razgovoru sa građanima.


“Ovog mjeseca ćemo organizovati potpisivanje i u drugim crnogorskim gradovima, uvjereni da se ovo značajno pitanje mora riješiti u najkraćem mogućem roku. Već na prvoj sjednici Skupštine opet ćemo predložiti ovaj zakon, uvjereni da se njegovo donošenje od vitalnog značaja za ogroman broj naših sugrađana ”- zaključila je predsjednica SDP dr Draginja Vuksanović Stanković.


Potpisivanje se nastavlja i ove sedmice u kancelarijma SDP i preko on-line peticije.