SDP: Ne smijemo na govor mržnje biti “relaksirani”

0
0

Socijaldemokratska partija oštro osuđuje nacionalističko skandiranje dijela navijača FK Budućnost tokom utakmice finala kupa odigranog sinoć protiv Dečića iz Tuzi. Zbog grupice ekstremista sramotu i stid osjećaju desetine hiljada onih koji su vezani za najveći crnogorski sportski klub.

Budućnost je od osnivanja upravo bila klub oko kojeg su se okupljali oni kojima je zajedništvo u Podgorici bilo na prvom mjestu i koja je zbog toga uvijek bila Podgorica u malom, sa svim svojim različitostima koje  se doživljavljaju kao prednost, nikad kao mana.

Zbog toga brine jezik mržnje koji se začuo sinoć sa sjeverne tribine, pogotovo što je nacionalna mržnja upućena prema svojim igračima, navijačima i simpatizerima.

Nacionalističko “osvježenje” koje se od avgusta širi Crnom Gorom, zabrinjava svakog iskrenog građanina koji ovu zemlju doživljava svojom domovinom. Zbog prelivanja govora mržnje sa društvenih mreža na ulice, a sada i na stadione gubimo svi zajedno i niko ne može biti “relaksiran”.

Krajnje je vrijeme da se sa ovim prestane, jer smo nažalost, dobro naučili koliko mirni suživot i napredak svake zajednice mogu biti ugroženi kad marginalci i ekstremisti, kojih u svakom društvu ima, dobiju vodeću riječ.