Šahmanović o Kovačeviću: Kakvo nepoštovanje, nekultura, bezobrazluk i bahatost

0
246

Član Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Bejto Šahmanović reagovao je večeras povodom obraćanja predsjednika Opštine Nikšić reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću.

„Kakvo nepoštovanje, nekultura, bezobrazluk i bahatost od jednog mladog čovjeka u javnom prostoru. Pokušavam da se sjetim da li je ranije ko od bošnjačko-albanskih političara islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori imao ovakav vid javne rasprave sa nekim pravoslavnim velikodostojnikom i ne mogu se sjetiti. Sve iz jednog razloga, jer nismo htjeli da uvrijedimo građane koji su pravoslavni vjernici“, istakao je on u obraćanju na društvenim mrežama.

Ne shvata Kovačević, dodao je, da to nije rasprava sa Rifatom Fejzićem, „nego sa reisom IZ u Crnoj Gori, sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori, sa Mešihatom, sa Saborom, sa svim njenim uvaženim imamimi, mujezinima, mutevelijama, džematlijama, onima koji se u vjerskom smislu osjećaju kao muslimani i koji predstavljaju više od 20 odsto stanovništva Crne Gore“.

„Ali nije glup ni naivan Marko, ima svoj cilj koji je lako prepoznati“, konstatovao je.

Ako može napasti i uvrijediti Fejzića, kako dodaje Šahmanović, onda „može i njegov pristalica uvrijediti i napasti bilo kojeg muslimana u Crnoj Gori“.

„Ovim činom mu Marko pokazuje pravac i smjer djelovanja. Ali Marko treba da zna, da reis Rifat Fejzić nije sam i da neće uspjeti da prepadne ni jednog muslimana i da mu ta čoporativno-pećinska taktika neće proći“, poručio je on.