Šahman uvezuje bošnjačku društveno političku i akademsku zajednicu

0
201

Predstavnici društveno-političke i akademske zajednice iz zemalja regiona okupili su se u Podgorici na temu „Uloga i značaj Bošnjaka u zemljama regiona sa fokusom na Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu“.

„Važnost regionalnog povezivanja predstavnika bošnjačkog naroda u oblastima kulture, nauke, privrede i infrastrukture je u korist država u kojima živimo i radimo. Na taj način Bošnjaci postaju most koji spaja i jača integracioni put naših država prema Evropskoj uniji“ – poručeno je sa radnog sastanka.

Organizator događaja bio je mr Sead Šahman, doktorand iz oblasti ekonomije i upravnih nauka.

Na skupu su učestvovali Emilija Redžepi, zamjenica premijera Kosova sa saradnicima, prof. dr Šaćir Filandra, univerzitetski profesor sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, mr Admir Lisica– istoričar i doktorand iz Sarajeva.

Na radnom sastanku iz Crne Gore učešće su uzeli Vahidin Dino Ćatić– privrednik, Esad Zaimović– predsjednik Upravnog odbora Hipotekarne banke, predstavnici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori i to: Suljo Mustafić– predsjednik, Mirsad Rastoder– predsjednik Izvršnog odobra i dr Bejto Šahmanović– potpredsjednik, predsjednici opština Petnjica i Gusinje- Samir Agović i Sanel Balić, raniji ministri i poslanici iz reda bošnjačkog naroda Osman Nurković, Kemal Purišić i Nedžad Drešević.  

Svojim prisustvom i učešćem doprinos su dali i predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori: Rabija Alhantouli– ambasador Palestine i dekan diplomatskog kora, Bariš Kalkavan – ambasador Turske i Zećir Ramčilović– ambasador Sjeverne Makedonije.

Zaključeno je da međusobno snaženje naših relacija i veza nema alterantivu, te da je neophodno da kroz partnerski odnos sa drugim narodima u regionu stvaramo neophodne pretpostavke za bolji kvalitet života naših sunarodnika, ali i sveukupnog napretka društva.