Rožajski skejteri traže prostor za vožnju

0
0

Skejterski tim ‘Stinkfix’ iz Rožaja uputio je zahtjev Opštini da im se obezbijedi, za početak neki prostor na kojem bi mogli da voze, a kasnije ukoliko budu u mogućnosti i izgrade skejt park, koji bi, kako ističu, ujedno bio i jedini u Crnoj Gori.

Rožaje, u sportu poznato po fudbalskom i košarkaškom klubu Ibar i borilačkim sportovima, uskoro bi moglo da postane poznato i po skejt ekipi koja tamo vozi, objavio je Rožaje Free Press na svojoj Fejsbuk stranici.

Ekipa skejtera iz tog grada, zove se Stinkfix i formirana je 2011, na inicijativu četiri mlada skejtera, koji su se, kao i većina skejtera u svijetu, u skejtbording zaljubili preko video igara i filmova u kojima majstori ovog sporta voze po ivicama i izvode ‘oli’, najveći trik svih trikova — kada skejter podiže svoju dasku u vazduh kao ponijetu magijom.

Ime ekipe su dali po pjesmi death-metal benda ‘Tool’, koji su u to vrijeme slušali.

Skejtbording u Crnoj Gori je skoro potpuno nerazvijen, u čitavoj državi je postojao samo skejt park u Budvi, ali više ne postoji. Ni glavni grad Podgorica nema svoj skejt park.

Pored toga što skejteri u Crnoj Gori nemaju svoj prostor za vožnju, problem predstavlja i nabavka opreme.

Prema riječima Dina Pepića, jednog od osnivača Stinkfix tima, u početku su sva četiri člana ekipe koristila jedan skejt. Vremenom su istrajali i uspostavili kontakte sa skejterima iz Novog Pazara i pojedinim članovima SOD tima koji su pomogli oko opreme uz davanje korisnih savjeta.

Kako je u Rožajama bilo teško naći dovoljno mjesta pogodnih za vožnju skejta, nailazili su na velike probleme. Zato je Stinkfix tim za svoje potrebe napravio improvizovane boksove i benkove, koje su nažalost huligani često preko noći uništavali.

Međutim, sada se nadaju da će im gradske vlasti izaći u susret i obezbijediti im skejt park