Rožajska Gimnazija jedna od najsavremenije opremljenih u Crnoj Gori

0
439

U rožajskoj Gimnaziji “30.septembar“ održana je prigodna  svečanost povodom uručenja donacije  8 interaktivnih tabli. Vrijednu donaciju  uručili su ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Nj. E. Songul Ozan i koordinator Turske razvojne agencije za saradnju i koordinaciju „TIKA“ za Crnu Goru, gospodin Enver Resuloğulları.

Ambasadorka Ozan je izrazila zadovoljstvo  i ocijenila da  donacija dolazi u prave ruke, jer se radi o veoma važnoj obrazovnoj ustanovi, u kojoj se, između ostalog izučava turski jezik kao izborni predmet, što je važna spona izmedju Republike Turske, Crne Gore i Rožaja.

Interaktivna tabla

Direktor Gimnazije ’’30. septembar’’ Fejzo Murić, zahvaljujući se na donaciji, je kazao da će interaktivne table doprinijeti još boljem kvalitetu nastave te da je Gimnazija „30.septembar“ jedna od rijetkih u Crnoj Gori koja ima ovako savremenu opremu. Murić je naveo da je rožajska Gimnazija, tokom nešto više od pola vijeka svoga postojanja veoma uspješno realizovala svoju obrazovnu misiju, i time doprinijela sveukupnom razvoju ovoga kraja.

„Rezultati u nastavom procesu i brojni projekti koje su uspješno realizovali naši učenici, snažan su dodatni impuls za još posvećenije angažovanje svih nas koji smo uključeni u obrazovni proces. Crnogorski obrazovni sistem poslednjih godina prate brojni reformski procesi koji imaju za cilj stvaranje uslova za sticanje kvalitetnijih znanja. Sa nivoa državne politike postoji opredjeljenje da školu danas napravimo još boljom, modernijom, učenicima privlačnijom, a sve u cilju praćenja savremenih trendova u obrazovanju i brojnih inovacija u nauci koji su obilježili prve decenije 21. vijeka.“ Murić je takođe ukazao  na činjenicu da se više od deset godina u ovoj školi izučava turski jezik kao izborni predmet i pozvao ambasadorku Ozan da posreduje u uspostavljanju odnosa između ove obrazovne ustanove i jedne od srednjih škola iz Turske  u smislu razmjene učenika i nastavnog kadra a što bi još više učvrstilo odnose izmedju Rožaja, odnosno Crne Gore i Turske.