Rožaje ulaganjem Vlade postalo veliko gradilište

0
423
Duško Marković u Rožajama

Snažna podrška Vlade Crne Gore unapređenju lokalne infrastrukture i ulaganja u strateške projekte, doprinijelaje da Rožaje danas bude veliko gradilište, na kojem se, kako je navedeno, građevinske mašine mogu primijetiti gotovo u svakom dijelu grada.

Probijanje puta Rožaje – Štedim

– Prvu fazu izgradnje pristupne saobraćajnice ka budućem planinskom centru Štedim na Hajli, u dužini od 7,2 kilometra, građevinsko preduzeće “Tofi” završilo je u ugovorenom roku, čime su se stvorili uslovi za njeno kompletno asfaltiranje na proljeće naredne godine. Na taj način će biti omogućene pripreme za početak radova na žičari, ski stazama i baznoj stanici. Vlada će u naredne tri godine, u cilju stavljanja novog skijališta u funkciju, investirati oko 16 miliona eura – navodi se u saopštenju.

Još jedan projekat čija realizacija teče planiranom diamikom je novi vrtić “Boško Buha”, ukupne površine 1.120 metara kvadratnih i kapaciteta 100 djece. Grubi građevinski radovi su završeni, a predstoji postavljanje fasade, krova i spoljašnje bravarije, kao i radovi u unutrašnjosti objekta.

Izgradnja vrtića „Boško Buha“

Rok za završetak kompletnog posla je, kako je saopšteno, sredina naredne godine, kako bi vrtić sa radom počeo u septembru 2020. Vrijednost investicije je više od 1,5 miliona eura, a izvođač je takođe “Tofi”.

Gradska pijaca – Rožaje

– Isto preduzeće privodi kraju i izgradnju objekta gradske pijace, koja će, u skladu sa ugovorenom dinamikom, biti završena do kraja ove godine. Završeno je postavljanje fasade i spoljašnje bravarije, a u toku su finalni radovi na termo-tehničkim instalacijama – piše u saopštenju.

Pored zelene pijace, ovaj objekat, vrijednosti oko 900 hiljada eura, sadrži prostorije tehničke namjene i kancelarije za opštinske službe. Ukupna površina je 1.370 metara kvadratnih.

Asfaltirana ulica Jukov potok

– U cilju unapređenja lokalne infrastrukture Uprava javnih radova realizuje i projekte modernizacije nekoliko značajnih rožajskih saobraćajnica. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, završeno je asfaltiranje oko 300 metara Sandžačke ulice u vrijednosti od 70 hiljada eura, kao i ulice uz Jukov potok, u dužini od 660 metara, za koju je izdvojeno blizu 60 hiljada eura. Protekle godine modernizovan je dio Ibarske i Ulice 29. novembar

Vodoutvrde

Nastavljeni su i prošle godine započeti radovi u Rožajama na uređenju korita Ibra, u okviru prve faze radova za budući kanalizacioni kolektor. Iz Uprave javnih radova saopšteno je da se radi o projektu vrijednom 422.000 eura, te da će ovim sredstvima biti finansirani obaloutvrdni radovi u koritu Ibra u dužini od 330 metara.