ROŽAJCI SPREMNI ZA SEZONSKE POSLOVE

0
382

Kod nezaposlenih sa evidencije Biroa rada u Rožajama, postoji veliko interesovanje za sezonske poslove.

Rukovodilac tog Biroa Hamid Kujević je za Radio Crne Gore kazao da je već prijavljeno oko 130 nezaposlenih za sezonske poslove kao i da je taj Biro od nove godine do sada, posredovao u sezonskom zapošljavanju oko 75 osoba, uglavnom u ugostiteljstvu i turizmu.

On je pozvao nezaposlene u toj opštini da se prijave za sezonske poslove i poručio da poslodavci nude dobru zaradu, smještaj i hranu.

„Mi smo motivisali jedan dio nezaposlenih da se prijave da rade van Rožaja tokom turističke sezone. Osim zainteresovanih za ugostiteljska zanimanja na primorju ima i onih koji su zainteresovani za poslove na građevini u centralnom dijelu Crne Gore. Svih 130 zainteresovanih nezaposlenih povezali smo sa poslodavcima, i ovih dana očekuju pozive za rad“, naveo je Kujević.

Naglašava i da su dobili čvrsta obećanja od poslodavaca sa primorja da će sve zainteresovane za sezonske poslove iz Rožaja, pozvati.
Slobodnih sezonskih radnih mjesta posebno iz oblasti drvoprerade ima i u Rožajama, pa će tako jedan broj nezaposlenih radno mjesto naći i u tom gradu.

Poslodavci u Rožajama već od aprila počinju da zapošljavaju sezonsku radnu snagu. Osim drvoprerade jedan broj sezonaca u Rožajama naći će zaposlenje i u ugostiteljstvu, kazao je Kujević.

Inače u Rožajama je na evidenciji Biroa rada 3.325 nezaposlenih, od čega je 280 visokoškolaca. Preko 700 nezaposlenih su lica sa invaliditetom, a veliki broj je i nekvalifikovanih, zaključio je rukovodilac rožajskog Biroa rada Haid Kujević.

Faruk Kalić