Roganović: Možemo još bolje

0
129

Goran Roganović će ostati upisan u istoriji crnogorskog rukometa kao selektor pod čijim vođstvom je reprezentacija ostvarila prvu pobjedu na evropskim prvenstvima.

– Ne bih se zadovoljio samo ovom pobjedom i ne bih se ovdje zaustavio. Isto kao što ne želim ni mojim momcima da budu zadovoljni. Ovo je prva pobjeda za našu malu zemlju, naš rukomet, jer do sada na evropskim prvenstvima nijesmo slavili, međutim, mislim da momci mogu još više. I treba to da pokažu u ponedjeljak. Da izađu na teren, pokažu veliko srce i siguran sam da ćemo se ponovo radovati, jer je veliki ulog u igri – kazao je selektor Crne Gore Zoran Roganović.

Utakmicu sa Srbijom okarakterisao je kao vrlo tešku.

– Nije bilo ljepote u igri, pogotovo ne u napadačkom dijelu. Rekao sam i ranije, presudiće jedna, dvije ili tri odbrane golmana. Napravili smo isto tako i zamjenu, dva beka smo uveli koja su dodala dimenziju više i došli smo do dobrih pozicija za gol. Simić je maestralnim odbranama preokrenuo rezultat. Ponosan sam na momke. Ponovo da kažem, mogu još više.

Veliku ulogu odigrao je roviti Miloš Božović, koji je igrao na svoju odgovornost.

– Nije to bio taktički potez, uvijek kažem momcima da ne želim da rizikujem njihove klupske karijere, jer od toga žive. Vidjeli ste Miloša, mladog Bakića koji je izašao sa slomljenim prstom, a onda se pred kraj vratio na teren. Tu se vidi njihova želja. Oni se svaki dan bude sa različitim bolovima, od glave do pete, ali drže stisnute zube i idu dalje.

Koliko je realno da se Crna Gora plasira u glavnu rundu?

– Ako pobijedimo Bjelorusiju u ponedjeljak idemo u Beč, u drugu rundu, gdje smo već jednom bili na našem prvom Evropskom prvenstvu, 2008. Volio bih da ovi momci ponove isti rezultat i ispišu novu istoriju, kao što će raditi i ubuduće – kazao je Roganović.