Rakočević: Audijencija kod pape ne može neutralisati Abazovićevo anticrnogorsko djelovanje

0
173

U fingiranju značaja smijenjenog premijera Dritana Abazovića, nemajući nikakav opipljivi dokaz o „prestižnosti“ samoproglašenog Univerziteta, iz smijenjene Vlade su izmislili da je aktuelni austrijski predsjednik Aleksandar Van Der Belen imao predavanje kad i Dritan, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

Rakočević je na Tviteru objavio najavu u kojoj je naznačeno da je Van Der Belen gostovao na univerzitetu u Ženevi u petak, 7. oktobra.

– Srušenoj Vladi se nije uklapao bivši predsjednik, H. Fišer. Ne može ni najavljena audijencija kod Pape, koja je očigledno djelo istih lobista, neutralisati Abazovićevo „akademsko“ ugruvavanje u Švajcarskoj i anti-NATO i anticrnogorsko djelovanje u Crnoj Gori – poručio je Rakočević na Tviteru.

Podsjećamo, iz Vlade su juče saopštili da je Abazović održao  četvoročasovno predavanje na UMEF Univerzitetu u Ženevi.

Nakon predavanja, Abazoviću je dodijeljen počasni doktorat pomenutog univerziteta za liderstvo i doprinos vladavini prava, promociji mira i stabilnosti u regionu – saopšteno je iz Vlade.

Međutim, profesor Dragan Hajduković, koji je dugo godina živio u Ženevi i javnost u Crnoj Gori, kazao je da UMEF nije univerzitet već obična privatna biznis škola.

On je ocijenio da „prihvatanje ovako bezvrijednih priznanja nanosi štetu ugledu Crne Gore“.