Radojević čestitao Vaskrs

0
138

Evo dana koji stvori Gospod, radujmo se i veselimo u njemu!

Dan kad kažemo: smrti gdje ti je žalac, ade gdje ti je pobjeda. Danas je pobjeda života nad smrću, vječnog nad prolaznim, bezvremenog nad vremenim.

Danas milioni duhovno osiromašenih i moralno opustošenih ljudi, zanesenih sjajem prolaznih stvari žive u ovom svijetu kao hladnom grobu. Molimo Vaskrslog Gospoda da u nama vaskrsne ljudski lik prvobitne čovjekove prirode, koji je danas toliko često izvitoperen, maskiran i unakažen brojnim manama i porocima. Da u nama svako prepozna čovjeka obasjanog NJegovim vječnim životom. Da oživi čovjek u svom naznačenju bogočovjeka, da bi nas Bog Otac prepoznao kao svoju djecu. Vratimo se Bogu, bližnjima a i sami sebi.

Čovjek je biće zajednice. Vaskrsenje nas uči da se radujemo životu svakog čovjeka na zemaljskoj kugli i da vjerujemo da nema mog spasenja ako se ne spasi svaki čovjek bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripada. Biti hrišćanin znači praštati i voljeti a ljubav ne poznaje granice.

Znajući da je Hristos vaskrsao mi nalazimo utjehu za sve ljude koji su mučenički stradali, jer i sami dok su išli putem Golgote bili su obasjani svjetlošću vaskrsenja na život vječni.

Vaskrsenje je i naša nada da ćemo svi bito zajedno u životu vječnom gdje nema bola, niti uzdaha, gdje nema straha već u svjetlosti i sili božijoj živimo ljubav.

Želimo da u Miru Božijem i svjetlosti ovog najradosnijeg praznika dočekamo vaskrsenje Hristovo sa svojim bližnjima. Očinski vas pozdravljam najradosnijim hrišćanskim pozdravom,

HRISTOS VASKRSE!

VAISTINU VASKRSE!

Paroh SPC Ružica, Slobodan Radojević