Promocija „Ontologije Islama“ autora Ferida Muhića sjutra u Rožajama

0
287

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU), Institut za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka organizuje promociju knjige “Ontologija islama” akademika Ferida Muhića.

Govoriće: akademik Šerbo Rastoder,akademik Ferid Muhić i predsjednik BNF-a muftija Sandžački hfz. Abdurrahman-ef. Kujević.

Promocija će se održati 5. marta 2023. godine (nedelja) u Velikoj sali hotela Wahels u Rožajama sa početkom u 19 časova.

Ova se publikacija, u izdanju Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, bavi fenomenom islamofobije u današnjem geostrateškom okruženju, ali s preciznim osvrtom na prošlost i njen razvoj, kako u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, tako i skoro čitavi svijet. Da ne bude predrasuda, nije ovo još jedna od brojnih socioloških analiza lažne zapadnjačke borbe protiv terorizma iako se dotiče i toga, nego je riječ o konciznom i jasnom ulasku u srž ove široke pojave. Kada kažemo u jasnom ulasku, ovdje to podrazumijeva složenu temu jasno predstavljenu za skoro sve društvene slojeve i profile čitaoca.