Privredna komora Crne Gore na prvoj regionalnoj konferenciji “Bez predrasuda, samo biznis”

0
122

Prva regionalna konferencija u organizaciji hrvatskog “Poslovnog dnevnika” pod nazivom Bez predrasuda, samo biznis – održana je u Beogradu, a Privrednu komoru Crne Gore predstavljao je savjetnik predsjednice Dragoljub Bulatović.

Konferencija je okupila predstavnike privrednih komora susjednih zemalja – Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije – koji su diskutovali na teme intelektualnog kapitala, korišćenja mogućnosti zajedničkog tržišta, kao i uticaja nove digitalne ere na privredne tokove.

Pored toga, bilo je riječi o očekivanim novim ulaganjima u okviru regionalnih ekonomija, uticaju politike na biznis, te značaju tržišta Evropske unije za ekonomije zemalja Zapadnog Balkana.

Dragoljub Bulatović iz crnogorske Privredne komore imao je vidljivo učešće u okviru diskusije “Jačanje zajedničke poslovne suradnje – nove prilike, prepreke…”

Panelisti su ocijenili da je ovaj format saradnje i dijaloga ispunio početna očekivanja, i da treba biti nastavljen u budućnosti, čemu će i Privredna komora Crne Gore doprinositi, u skladu sa potrebama i prioritetima ekonomske i privredne saradnje kojoj je posvećena.