Prikupljena neophodna finansijska sredstva za braću Kardović

0
151

Obraćanje porodice Faruka Kardovića prenosimo u cjelosti.


“Poštovani,
Zahvaljujemo se svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestovali u donacijama za liječenje naših hrabrih dječaka Abaza i Rifata Kardovića.

Zahvaljujemo se svima koji ste bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem – da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života.
Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu HUMANOST.

HVALA VAM plemeniti ljudi, prijatelji, što ste se odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja.
Hvala, predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, Javnim ustanovama, učenicima i privrednicima.
Posebnu zahvalnost izražavamo svima onima koji su se ponudili da doniraju svoju koštanu srž.

Obavještavamo javnost da prikupljena sredstva i sredstva čija je uplata najavljena dostižu traženi iznos od 500.000 koji je prema procjeni i iskustvu liječenja od Adrenoleukodistrofije ljekara specijalista iz Beograda i Holandije potreban za liječenje ove bolesti.

Porodica Kardović će obavještavati javnost o svim nastalim troškovima liječenja putem internet stranice „kardovic.com“


Ukoliko dospjele uplate pređu iznos veći od 500.000€, porodica Faruka Kardovića će proslijediti humanitarnim organizacijama, fondacijama i djeci koja boluju od rijetkih bolesti o čemu će javnost biti redovno obavještavana.
Nadamo se da ćemo dobiti ovu bitku koju vodimo svi zajedno i da će Abaz i Rifat moći kao i sva djeca da imaju bezbrižno i zdravo djetinjstvo.”?

Stoji u saopštenju koje potpisuje porodica Kardović.

NAPOMENA: Dio najavljenih finansijskih sredstava još uvijek nije uručen porodici.