Premijer se sastao sa predstavnicima porodica otetih u Štrpcima

0
288
Stradanje nedužnih građana u Štrpcima 1993. godine obavezuje Vladu Crne Gore da u dijelu svojih nadležnosti radi na svim otvorenim pitanjima, a paralelno sa tim, i na stvaranju uslova za institucionalnu pomoć porodicama žrtava.
Predsjednik Marković je kazao da će se i u okviru njegovog Kabineta raditi na pitanjima na koja su mu ukazali predstavnici rodbine žrtava. Ona se odnose na unapređenje položaja njihovih porodica kao i na formiranje Istraživačko-dokumentacionog centra koji bi se detaljnije bavio prikupljanjem relevantnih činjenica ne samo o ovom, već i o svim ostalim slučajevima sa elementima ratnih zločina, povezanih sa Crnom Gorom.
Takođe, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti kako bi bilo nastavljeno traganje za posmrtnim ostacima žrtava. Sagovornici su se saglasili i o neophodnosti praćenja sudskih procesa koji se za ovaj zločin vode u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Predstavnici rodbine otetih u Štrpcima, Mirsad RastoderRagip LičinaElifa Bakija kao i advokat Velija Murić, zahvalili su predsjedniku Markoviću na prijemu i izrazili nadu da će najavljene aktivnosti doprinijeti pravdi i pružiti utjehu porodicama.