Predsjednik Opštine Rožaje uputio izvinjenje FK „Nikšić“ u ime gradjana Rožaja

0
858

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović izvinio se upravi i igračima FK „Nikšić“ i cjelokupnoj sportskoj javnosti zbog skandaloznog ponašanja grupe navijača fudbalskog kluba „Ibar“ tokom večerašnje utakmice.

-Nemile scene koje smo večeras vidjeli na stadionu Bandžovo Brdo nijesu odraz sportskog duha po kojem je Rožaje prepoznato. Rožaje baštini vrijednosti koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja. Navijači Ibra poznati su kao simpatizeri fudbala, poštovaoci fer pleja, a nadasve po humanitarnim aktivnostima koje u kontinuitetu realizuju u lokalnoj zajednici.

Građani Rožaja duboko žale zbog večerašnjeg ponašanja grupe ljudi koji su, izazivajući incident na stadionu, stavili mrlju na rožajski fudbal.

U svoje i u ime svih građana, izvinjavam se upravi i igračima FK „Nikšić“ i cjelokupnoj sportskoj javnosti.

Iz lokalne samouprave će uslijediti inicijativa prema nadležnim organima da ubuduće sprovode preventivne i blagovremene radnje u cilju zaustavljanja ovakvih događaja u toku sportskih susreta. To su, siguran sam, očekivanja i svih Rožajaca i Rožajki, kazao je predsjednik Husović.