Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Rožaje

0
171

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 30. septembra – Dana opštine Rožaje predsjednicima opštine i skupštine Ejupu Nurkoviću i Almiru Avdiću, odbornicima Skupštine opštine, svim građanima i učesnicima svečane sjednice.

„Rožaje je uvijek predstavljalo primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada kakvim se Crna Gora ponosi i čiji su građani bili i ostali privrženi ideji i očuvanju crnogorske nezavisnosti. Zahvaljujući zajedničkom posvećenom radu, danas smo najmlađa članica NATO-a, te prva zemlja u redu za članstvo u EU, što nam sem geopolitičke svijetle budućnosti, garantuje i bolju valorizaciju resursa ovog kraja, te snažniju povezanost sa dijasporom i smanjenje migracija.

Zahvaljujući politici ravnomjernijeg regionalnog razvoja, uvjeren sam da će se Rožaje i dalje nalaziti u vrhu prioriteta i da će se temeljnom saradnjom lokalne i centralne vlasti, nastaviti sa infrastrukturnim povezivanjem i stvaranjem novih radnih mjesta, u cilju stvaranja što boljih uslova za život u Opštini Rožaje.“