Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Ervin Ibrahimović boravio u radnoj posjeti Opštini Rožaje

0
820

Predsjednik Opštine Rahman Husović susreo se danas u pratnji svojih saradnika sa potpredsjednikom Vlade za regionalni razvoj i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

Radnom sastanku su i ovoga puta prisustvovali direktor Uprave za saobracaj Radomir Vuksanović sa saradnicima i pomoćnica direktora Uprave za javne radove Bojana Mitrić sa kolegama.

U sastavu delegacije Opštine Rožaje bili su potpredsjednici Ismet Kalač i Redžep Kurbardović, šef Kabineta Emir Kuč, menadžer Opštine Mirsad Džudžević, glavni gradski arhitekta Arbin Kalač, sekretari Rusmir Džudžević i Ismet Hadžić, direktor Direkcije za izgradnju i investicije Armin Honsić a obilasku terena prisustvovali su i direktori lokalnog Ski centra, Turističke organizacije, Sportskog centra…

Predsjednik Husović poželio je dobrodošlicu prisutnima i iskoristio priliku da predstavi projekte koji se realizuju na teritoriji ove sjeverne opštine. Takođe se osvrnuo na određene zastoje u realizaciji kapitalnih projekata tokom proteklog perioda, izražavajući nadu da će ovaj sastanak doprinijeti ubrzanju dinamike i rješavanju nastalih problema.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović je na početku susreta podstakao menadžment Opštine da naprave analizu i predstave trenutni status razvojnih projekata na teritoriji grada, kako bi državne institucije preduzele mjere kojim bi se uklonile prepreke koje usporavaju realizaciju projekata.

Osnovna škola, gradska pijaca, elektroenergetska infrastruktura, rekonstrukcija puta Rožaje- Špiljani, II faza zaobilaznice okp Rožaja, izgradnja ski centra na lokalitetu Hajla- Štedim, vodovod Ćosovsko vrelo samo su neki od projekata o kojima je danas bilo riječi na sastanku delegacija Vlade i lokalne samouprave sa ciljem preduzimanja konkretnih aktivnosti kako bi se njihova realizacija ubrzala.