Potpisan ugovor o potpunoj rekonstrukciji puta od Rožaja do granice sa Srbijom

0
1183
Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji i unapređenju dionice puta M – 2 Rožaje – Špiljani.
Vrijednost ugovora, zaključenog u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, je 19.185,72 eura, a rok završetka radova je 24 mjeseca.
Radovi će se finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj – saopštio je direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.
„Zadovoljni smo u Upravi za saobraćaj, jer smo dobili jednu dobru kompaniju, provjerenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo ovaj posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito građani sjevera, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom“ – naglasio je Parača.
U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vrijedne po 1,5 miliona eura za pružanje usluga nadzora izvođenja radova na rekonstrukciji dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke i Evropskle banke za obnovu i razvoj.
Direktor Uprave za saobraćaj je naglasio da je u toku pregovora sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj i Evropskom investicionom bankom imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.