POSTIGNUT DOGOVOR O DEMARKACIJI GRANICE KOSOVA I CRNE GORE

0
630

Predsjednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, saopštio je da je postignut dogovor sa Demokratskim savezom Kosova za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Prvi čovjek kosovskog parlamenta se na svom profilu na Fejsbuku zahvalio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju, Demokratskoj ligi Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsjedniku Vlade Bedžetu Pacoliju,javila je Radio-televizija Kosova.

“Poštovani građani, upravo smo postigli konsenzus za ratifikaciju Sporazuma o graničnom prelazu sa Crnom Gorom. Želim da se zahvalim premijeru Haradinaju, Demokratskoj ligi Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i zamjeniku premijera Pacoliju za spremnost da se postigne koncenzus i za vrlo konstruktivan dijalog. Ova saradnja trebalo bi da nas vodi i ka drugim važnim procesima za zemlju”, napisao je Veselji na Fejsbuku

Podsjećamo da nakon ratifikacije Sporazuma slijedi procedura ukidanja obaveznog osiguranja vozila, koja su važila za državljane Crne Gore koji putuju na Kosovo i obratno. Rešavanje ovih pitanja plod su nedavne posjete premijera Markovića Kosovu.