POČELO ZASIJEDANJE PREDSJEDNIŠTVA DPS

0
193

Sjednica Predsjedništva Demokratske partije socijalista na kojoj bi trebalo da bude riječi o predsjedničkom kandidatu održava se večeras.

Prema nezvaničnim saznanjima, najviše šansi da uđe u trku za predsjednika ima Milica Pejanović Đurišić, te da su istraživanja pokazala da ona ima najveću podršku građana (u anketu nije bio uključen lider partije Milo Đukanović). Ipak, ovo nije konačna odluka, te postoji mogućnost da neko drugi iz DPS-a bude kandidat.

DPS još nije predložio kandidata za predsjednika, iako se mnogo licitiralo sa imenima. Kao potencijalni kandidat je pominjan lider DPS-a Milo Đukanović, a onda se govorilo o Pejanović Đurišić, zatim o ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutinu Simoviću, a pominjalo se ime ministra pravde Zorana Pažina, kao i potpredsjednika SKupštine Branimira Gvozdenovića.

Kada bude poznato ko je kandidat DPS-a, očekujemo da se i opozicionari odluče ko ide u “predsjednički boj”.

Spekuliše se da će kandidat biti lider Demokrata Aleksa Bečić, a već su se kandidovali Draginja Vuksanović (SDP), Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore. U trku za šefa države se uključio lider Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač, ali i nezavisni kandidati Vasilije Miličković, Branko Hajduković, Đorđije Blažić.