Planinarski vodič iz Gusinja zvanično osumnjičen za Ivanino ubistvo u Beogradu

0
3460

Jetmir Gocaj iz Gusinja zvanično je osumnjičen za ubistvo Ivane K. na Zvezdari i tužilaštvo je zatražilo raspisivanje poternice.

Kako je navedeno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije identifikovan je osumnjičeni za ubistvo Ivane K. (26) u Beogradu 23. decembra 2022. godine.

– U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24). Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor – navode iz Tužilaštva.

Kako se navodi, sumnja se da je Jetmir G, 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije – navode iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje poternice za njim.