PLAKETA SREBRENICE DODIJELJENA DODIKU

0
256

Gradonacelnik genocidom etnicki ociscene Srebrenice, koji ne priznaje medjunarodno presudjeni genocid, danas je dodijelio Plaketu sa zlatnim grbom opstine Srebrenica, najvece opstinsko priznanje, predsjedniku tzv. Republike Srpske, entiteta nastalog na legalizaciji genocida, etnickog ciscenja i ostalih ratnih zlocina, koji takodje negira srebrenicki genocid i velica najvece zlocince i stratege tog genocida, u prisustvu ministra vojske Republike Srbije, drzave koja je podrzavala genocid i ostale bosanskohercegovacke zlocine i krila zlocince da ih ne stigne ruka pravde, ovozemaljske.

Mozemo slobodno reci da je ovo izrugivanje zrtvama genocida u Srebrenici i njihovoj rodbini.

Mozemo reci i da je ovo demonstracija politicke i vojne moci.

Mozemo reci da je ovo nastavak zlocina.

No, ja ipak mislim da je ovo prije svega i vise od svega Plaketa bosnjackom nejedinstvu i neodgovornosti, plaketa bosnjackom neznanju i nemudrosti, priznanje bosnjackoj politickoj naivnosti koja nas je i te kako kostala i koja nas, evo, i dan danas kosta.

Ova Plaketa plaketa je opomene svim Bosnjacima, ma u kojoj drzavi da zive, da moraju biti jedinstveniji, da moraju biti mudriji, da moraju promisljati dugorocnije i da svoje politicke odluke donose sa sto manje sujete, licnih animoziteta i mahalske politike u interesu zajednice i buducnosti.

Ne mogu a da ovdje ne podsjetim da ovi negatori genocida imaju svoju politicku i ideolosku sabracu u Crnoj Gori i da ta njihova sabraca ovih dana racunajuci na bosnjacku politicku naivnost pretenduju na bosnjacku podrsku nekim, nadaju se, buducim uruciocima nekih ovdasnjih priznanja i plaketa Miloradu Dodiku ili kako ce se tada vec zvati njihov ideoloski guru.

Nadam se da nam je danasnja Plaketa dovoljna opomena.

Ahmed Avlijani