Ovako bi izgledao Volkswagenov Golf Country

0
0

Ruski magazin Kolesa.ru objavio je rendere koji pokazuju kako bi mogao izgledati moderni Volkswagen Golf Country.

Volkswagen je na Sajmu automobila u Ženevi 1989. godine predstavio koncept Golf Country, “podignuti” Golf hatchback s pogonom na sva četiri točka, a nakon sjajnih reakcija novinara i javnosti, godinu dana kasnije je stigla produkcijska verzija koja se proizvodila u Steyr-Daimler-Puch postrojenju u Grazu u Austriji.

S klirensom od 210 milimetra i izgledom off-road vozila, Golf Country se nije dobro prodavao. Manje od 8.000 primjeraka je proizvedeno u periodu od tri godine, a razlog za to je što crossoveri nisu bili popularni u to vrijeme.

Međutim, popularnost crossovera je u posljednje vrijeme zaista velika širom svijeta, a novi Golf Country bi mogao biti dobar potez Volkswagena, barem tako smatraju u magazinu Kolesa.ru gdje su objavljeni renderi.

Golf osme generacije je bio baza za render, a dobio je veće naplatke i gume većeg profila. Tu su i krovni nosači, kao i plastična zaštita karoserije koja ga čini robusnijim od Golfa Alltrack. Također, model je zamišljen s pogonom na sva četiri točka, baš kao i Golf Country iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Volkswagen vjerovatno neće proizvesti novi Golf Country uprkos komercijalnom uspjehu crossovera. Njemačka kompanija već ima nekoliko crossovera u ponudi, a Golf Country bi vjerovatno doveo do kanibalizacije.