Opština Rožaje opredijelila finansijsku pomoć narodu Turske

0
172

Opština Rožaje opredijelila je finansijsku pomoć Turskoj u iznosu od pet hiljada eura. Odluku o dodjeli sredstava donio je predsjednik Opštine Rahman Husović.

Novac je proslijeđen na adresu udruženja Türkiye Bosna Sancak Derneği koje je pokrenulo veliku akciju prikupljanja finansijskih sredstava i životnih potrepština za ljude iz oblasti koje je razorio zemljotres.

Predsjednik Husović se predstavnicima udruženja Türkiye Bosna Sancak Derneği obratio riječima:

Uvaženi prijatelji,

Sa dubokim bolom primili smo vijest o razornom zemljotresu u Turskoj. Slike stradanja koje svakodnevno pristižu iz naše bratske zemlje bude u nama veliku zabrinutost za humanitarne posljedice.
Draga braćo, želimo da znate da su naše misli i srca uz vas i da molimo Boga da olakša stanje porodicama stradalih, povrijeđenima i onima koji su ostali bez svojih domova.

U to ime, upućujemo vam simboličnu novčanu pomoć, u iznosu od 5 000 eura, kao znak solidarnosti i saosjećanja sa narodom Turske u ovim teškim momentima.

Nadamo se da će se posljedice ovog tragičnog događaja, uz pomoć dobrih ljudi, uskoro sanirati i da će Turska prebroditi ovaj teški izazov.
Primite izraze mog dubokog saosjećanja, napisao je predsjednik Husović.

Türkiye Bosna Sancak Derneği