Opština Rožaje donirala 5.000 eura palestinskom narodu

0
71

Svjetska zajednica s tugom posmatra nemile događaje koji se dešavaju nad narodom Palestine, posebno među najranjivijim članovima društva, djecom. Neprihvatljive i nehumane situacije, koje su kulminirale gubitkom nevinih života, podstiču na duboko saosjećanje i hitno djelovanje.

U znak podrške i solidarnosti sa palestinskim narodom, Opština Rožaje odlučila je da donira 5.000 eura kao izraz solidarnosti i podrške palestinskom narodu.

29.novembar, Međunarodni dan solidarnosti sa palestinskim narodom, podsjeća nas na hitnost problema i potrebu za globalnom pažnjom prema situaciji u Palestini. Opština Rožaje pridružuje se svjetskoj zajednici u saučešću prema žrtvama i izražava duboko poštovanje prema svima koji se bore za pravdu i mir.

Predsjednik Opštine, Rahman Husović, donio je Odluku o uplati novčane pomoći kako bi se pružila podrška Palestini u ovim teškim vremenima. Ova donacija ima za cilj pružiti pomoć onima koji su najviše pogođeni sukobima, posebno djeci, te doprinijeti olakšanju humanitarne krize.

Opština Rožaje poziva i druge lokalne zajednice i organizacije da se pridruže ovoj inicijativi i zajedno doprinesu stvaranju bolje budućnosti za palestinski narod.