ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA DPS-A

0
496

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, detaljno analiziralo rezultate nedavno okončanih lokalnih izbora i konstatovan je izuzetan uspjeh u najvećem dijelu opština, saopšteno je iz DPS-a.

Bilo je riječi o politici i dinamici formiranja vlasti u opštinama u kojima je Demokratska partija socijalista ubjedljivo pobijedila i deklasirala konkurenciju.

U Glavnom gradu gdje je nosilac bio Ivan Vuković DPS je osvojio apsolutnu vlast. Opozicija je u svim opštinama doživjela fijasko, a najveći gubitnik je Krivokapićev SDP i Lekićev Demos koji su mahom ostali ispod cenzusa.

Apsolutnu vlast Đukanovićeva partija i koalicija oko DPS-a osvojile su i u Bijelom Polju, Šavniku, na Žabljaku, u Pljevljima, Danilovgradu, Golubovcima. U Kolašinu je DPS vratio vlast i ostvario odlične rezultate, a prema saznanjima portala Pink M formiraće vlast i u Rožajama, Plavu i Baru sa tradicionalnim koalicionim partnerima.

Na sjednici Glavnog odbora prosle sedmice analizirani su rezultati oba izborna procesa i konstatovano je da oni potvrđuju nadmoć izbornih programa DPS-a, povjerenje koje građani ukazuju ukupnoj politici te partije, superiornost vršilaca najviših državnih i lokalnih funkcija, kao i ukupan odnos crnogorske javnosti prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima državne politike koju domintantno kreira DPS.

Izvor: Pink M