Nastavlja se gradnja puta Petnjica-Rožaje

0
643

Iz lokalne uprave Petnjica juče su poručili da će izgradnja puta koji iz pravca Petnjice i Berana preko Trpezi i Kalača vodi do Rožaja biti nastavljena sledeće godine. Podsjetili su da je dosad urađena dionica puta koja od Petnjice vodi do lokaliteta Podvade u dužini od 3,6 kilometara. Kazali su da je vrijednost tih radova, koji su izvedeni u okviru modernizacije puta Petnjica – Berane, 3,7 miliona euea.

– Put prema Rožajama preko Trpezi radiće se fazno. Do sada je urađena dionica puta do Podvada. Za sledeću godinu je predviđena izrada projektne dokumentacije za dionicu puta od Podvada do Trpezi u dužini od sedam kilometara. Za izradu te dokumentacije treba izdvojiti 59.800 eura. Završetak projektne dokumentacije se očekuje u prvoj polovini naredne godine kada će se pristupiti tenderskoj proceduri za izbor izvođača radova – naveli su iz lokalne uprave.

Naglasili su da su iz Vlade dobili uvjeravanje da su obezbijedili sredstva i za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju dionice puta od Trpezi do Kalača.

– Izrada projektne dokumentacije za dionicu od Trpezi do Kalača koštaće oko 94.000 eura. Dobili smo potvrdu iz Vlade, što se vidi i iz najnovije izjave ministra Osmana Nurkovića, da je budžetom predviđeno da se izdvoje sredstva za realizaciju ovog važnog projekta – zaključili su iz lokalne uprave.

U okviru pomenutog projekta u toku su radovi na rekonstrukciji puta od Berana do Podvada, u dužine od 12,5 kilometara. Ugovorena vrijednost radova iznosi 6,8 miliona eura. Do sada je završeno 10 kilometara puta i to od Budimlje do Podvada.