Mehmed Husović novi predsjednik Opštinskog odbora DPS Rožaje??

0
1684

Novi predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Rožaje  najvjerovatnije će biti Mehmed Husović, direktor osnovne škole u Bukovici kod Rožaja. Informaciju o ideji za imenovanje Husovića je potvrdilo više zvaničnika bliskih vrhu partije.

Interesantno je da Husovićeva kandidatura nije bila poznata do održavanja sjednice predsjedništva partije. Kandidati koji su predloženi na sjednici Opštinskog odbora u Rožajama su Bećir Kalač, Adnan Hadžić i Admir Zejnelagić, dok je Husović pored Fejza Murića i Ermine Nurković bio izabran za člana radne grupe, pa je prosto čudno kako se našao kao kandidat, ističe naš sagovornik.

Ipak, zvanična odluka o imenu novog predsjednika biće poznata na Opštinskom odboru koji će prema tvrdnjama našeg sagovornika biti održan u ponedeljak.

Opštinski odbor DPS-a Rožaje funkcioniše oko 30 godina i do sada je promijenio 4 predsjednika. Na čelu nekada najače partije u Rožajama su bili Rifat Hadžialijagić, Salko Luboder, Šefkija Murić i Bećir Kalač.

Od 2012 godine DPS u Rožajama konstantno bilježi poraze. Sa 6.411 glasova koliko je ova partija osvojila na lokalnim izborima 2010, DPS je prepolovio svoje biračko tijelo, pa je na posljednim lokalnim izborima ova partija u Rožajama osvojila 3.750 glasova.