Marko Kovačević povrijedio ugled Crne Gore: Biće podnijeta krivična prijava

0
393

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću izjasnilo se da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije. 

Policijski službenici Regionalnog Centra Bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, u odnosu na video zapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića svečanosti obilježavanja 13 godina rada JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić prilikom intoniranja državne himne, upoznali nadležnog tužioca i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, navode iz Uprave policije.

„Nakon ocjene spisa predmeta postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo“, saopšteno je iz Uprave policije.