Kalač: Bošnjački narod ugrožen u Crnoj Gori

0
102

Odbornik u Skupštini opštine Rožaje, Alen Kalač se danas putem saopštenja, koje prenosimo integralno, obratio javnosti.

“Poštovani, bošnjački narod je još jednom u svom dugogodišnjem bivstvovanju na tlu naše Crne Gore ugrožen i očekuje protjerivanje i brisanje. Ugroženo mu je svoje Ustavom zagarantovano pravo, pravo o kretanju i privremenom radu.

Da li ćemo još jednom ići “trbuhom za kruhom” tražeći OBEĆANU ZEMLJU? .

Je li gospodo iz vladajuće većine ovo kazna za Referendum iz 2006 god. ili je možda projektovana Srpska država pa joj fali još ova šačica Bošnjaka da isele.

Da li je kazna , što smo dali nesebičan doprinos u obnovi države u kojoj ste vi gospodo Srbi ; ministri, direktori, doktori i ko zna još šta a sve to ovjekovečeno diplomama iz tzv.Repubike Srpske.

Je li zabluda Bošnjačkom narodu očekivati bolje sjutra u ovim uslovima?

Draga dijasporo ovim vam se ova”prijateljska” vlada zahvaljuje za vaše nesebično zalaganje tokom pandemije, brojnih humanitarnih akcija, kada ste odvajajući od usta vaših familija odvajali da bi slali bez obzira na vjeru i naciju i pritekli u pomoć.

Prijatelji, braćo, kumovi, svi Vi kojima je Crna Gora na srcu, posljednji je vakat da se probudimo, inače polako ali sigurno moraćemo da se navikavamo na naše nestajanje! “

Stoji u saopštenju.