Izložba slika Amine Ademagić 25.maja u Podgorici

0
4

Izložba slika Amine Ademagić pod nazivom „Axis mundi“ biće otvorena u utorak, 25.maja, u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ u 20 sati.

Umjetnica i teoretičarka savremene umjetnosti Selma Đečević otvoriće izložbu koja će moći da se pogleda do 31.maja.

Amina Ademagić je rođena 1979. godine u Rožajama. Osnovnu školu “Mustafa Pećanin” i Gimnaziju “30. septembar” završila je u rodnom gradu. Učiteljski fakultet beogradskog univerziteta završila je 2009. godine u Novom Pazaru, kao i akademske master studije 2012. godine u Beogradu.

Talenat prema slikarstvu, Amina je pokazala još u osnovnoj školi, a ozbiljnije interesovanje za ovu oblast pojavilo se prije dvije godine.
Dalje usavršavanje nastavila je u ateljeu akademskog slikara mr Aldemara Ibrahimovića, gdje je za godinu dana intezivnog rada, pod mentorskim nadzorom profesora Ibrahimovića, uspjela savladati slikarsku tehniku (ulje na platnu) kada i nastaju Aminina prva umjetnička djela, koja su zavrijedila da budu predstavljena na prvoj samostalnoj izložbi u Rožajama.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!