IBRAHIMOVIĆ: Za razvojne projekte u Rožajama u narednoj godini oko 16 miliona eura

0
511

Potpredsjednik Vlade Crne Gore mr Ervin Ibrahimović uputio je čestitiku svim odbornicima Skupštine opštine Rožaje i predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću na izboru i verifikaciji mandata, u uvjerenju da će se zajedničkim pregnućem svih aktera na političkoj sceni, sa svih nivoa vlasti, “naše Rožaje učiniti boljim mjestom za život”.

“Gajim snažan optimizam da će upravo u mandatu ovog saziva Rožaje ući u fazu intenziviranja privrednog razvoja, zahvaljujući nizu investicionih projekata koji se realizuju na teritoriji opštine. Svoj optimizam temeljim na činjenici da je samo u ovoj godini planirano da se iz Budžeta Crne Gore na teritoriji opštine Rožaje finansiraju razvojni projekti u visini od oko 16 miliona eura, od čega će 7,5 miliona eura biti uloženo u projekat izgradnje skijališta na Štedimu i isto toliko u putnu infrastrukturu, dok se, istovremeno, sa lokalnog nivoa ulažu značajna sredstva u razvoj i poboljšanje lokalne infrastrukture i kreiranje uslova za bolji i dostojanstveniji život, kao i za razvoj privrede, posebno u oblastu turizma, poljoprivrede i drvoprerade.

Ovo je, do sada, najznačajnije izdvajanje iz državnog budžeta za opštinu Rožaje i smatram da se samo ovako dinamičnim ulaganjem u razvojne projekte može postići cilj – zaustavljanje izuzetno nepovoljnih demografskih kretanja kroz otvaranje novih, održivih radnih mjesta i stvaranje boljih infrastrukturnih, obrazovnih i drugih uslova za život.

Očekujem da će lokalna uprava i u narednom periodu, kroz direktnu saradnju sa građanima, odgovoran i transparentan rad, te uklanjanje biznis barijera i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, biti snažna podrška privrednom razvoju Rožaja.

U to ime još jednom vam čestitam na izboru i pozivam vas da svi zajedno ispunimo emanet koji smo preuzeli 23. oktobra”, navodi se u pismu Ibrahimovića.