Ibrahimović sa kosovskim ministrom: U fokusu tunel Rožaje-Peć

0
333

Kvalitetna, moderna i bezbjedna putna infrastruktura jedan je od preduslova za razvoj turističkih i privrednih potencijala ove regije, poručeno je sa sastanka odlazećeg ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i ministra infrastrukture i zaštite životne sredine Republike Kosovo Liburna Alija, koji je održan danas.

Kako je kazao Ibrahimović, potpisivanjem memoranduma o saradnji na realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata, dvije države su izrazile su spremnost da intezivno sarađuju i konkretizuju dalje aktivnosti vezane za izradu tehničke i projektne dokumentacije za putne pravce Plav -Dečani i projekat realizacije tunela Rozaje – Peć, kao i za dionicu autoputa Andrijevica – Peć – Priština. 

“Na obostrano zadovoljstvo, dogovoreno je da Studiju izvodljivosti za projekat izgradnje tunela Rožaje – Peć finansira kosovska Vlada čime se potvrđuje namjera i odlučnost da se ovaj projekat dalje razvija” naglasio je Ibrahimović. 

On je informisao prisutne da je u toku izrada projektne dokumentacije, a da su nacrtom budžeta za narednu godinu planirana sredstva za izgradnju puta projekta Plav – Dečani.

Potom su posjetili i Plav, a kosovski ministar  izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, naglašavajući spremnost resora na čijem je čelu da intezivno sarađuje sa kolegama iz Crne Gore kako bi ove projekte realizovali u narednom periodu.