Ibrahimović i Ćatović odali počast žrtvama nesreće na Bioču

0
431

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i direktor Direktorata za inspekcijske poslove Mirsad Ćatović prisustvovali su obilježavanju 17. godišnjice od željezničke nesreće na Bioču, gdje su uz polaganje vijenca odali počast žrtvama nesreće. 

Kako je saopšteno iz MKI, Ibrahimović je poručio da je neophodno rekonstruisati i modernizovati naš željeznički sistem kako bismo prije svega našu saobraćajnu infrastrukturu učinili bezbjednom ali i da uhvatimo korak sa evropskim standardima.

“Na današnji dan i nakon 17 godina sa istim žalom se sjećamo svih žrtava ove nesreće i suosjećamo sa porodicama žrtava. Dani sjećanja na stradale nas podsjećaju na to da ništa nije vrijedno jednog ljudskog života a da nam, na žalost, ovakva okupljanja pokazuju da i nakon ovakvih tragedija moramo raditi zajedno na kako bismo spriječili da se one ponove”, kazao je Ibrahimović.

Istakao je da će kao resorni ministar učiniti “sve što je u mojoj moći da se nastavi sa rekonstrukcijom i modernizacijom željezničkog saobraćaja, kako bi na bezbjedniji način prevozili putnike”.

“Šaljem poruku odavde, a ponukan razgovorom sa sudionicima nesreće, svima a pogotovo Agenciji za zaštitu konkurentnosti da željeznička preduzeća nemaju sredstava da sama u dovoljnoj mjeri rekonstruišu naše kapacitete i infrastrukturu i da je neophodno da država još snažnije radi po tom pitanju i iznađe model da prevoz bude bezbjedan, efikasniji i konforniji”, rekao je on.